Ølbraiserte lammeskanker

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Med litt ekstra tid og omsorg forvandles den til en av de møreste og mest smakfulle lammerettene. Foto/Oppskrift: Mari Svenningsen/Matprat.no

Over 60 min
Middels
Ølbraiserte lammeskanker

Slik gjør du

    1. 1
      Varm halvparten av oljen i en gryte. Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg dem over på en tallerken.
    2. 2
      Hell resten av oljen i kjelen og tilsett de hakkede grønnsakene. Fres dem over middels varme til de er myke og begynner å få farge.
    3. 3
      Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Krydre med salt og kvernet pepper, tilsett laurbærblader og timian og kok opp. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene.
    4. 4
      Løft skankene over på fat og hold dem varme. Kok opp kraften og la den koke inn til det halve. Legg skankene tilbake i gryten og dryss over hakket persille.
  1. Selleri- og potetmos

    1. 1
      Skrell sellerirot og potet. Del den opp i mindre terninger. Kok terningene i en kjele med vann til de er møre, ca. 20 minutter.
    2. 2
      Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos terningene, og tilsett melk og smør. Rør godt, smak til med salt og pepper.