Ovnsbakt lammestek med potetsalat

Lammestek smaker godt hele året, men det er noe ekstra med lam og høst, er det ikke?

Ingredienser

Lammestek

  • 1,5-2 kg lammestek
  • 2 ss grovt salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 dl olivenolje
  • 1-2 dl vann

Potetsalat

  • 1 kg poteter nykokt
  • 1 stk purre
  • 1 potte dill
  • 1 potte persille
  • 3 ss kapers
  • 1 dl sylteagurk hakket

Vinaigrette

  • 3 ss Dijonsennep
  • 3 ss Hvitvinseddik
  • 2 ts honning eller sukker
  • 1,5 dl olje nøytral
  • 1 ss vann

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet rikelig inn med salt, pepper og olivenolje, og la det hvile i romtemperatur i 30 minutter. Legg steken på en rist i en ildfast form eller langpanne. Hell i cirka 1-2 dl vann så hele bunnen blir dekket, omtrent 1 cm dypt. Stek steken midt i ovnen i 20-25 minutter til kjøttet har begynt å få farge. Senk deretter ovnstemperaturen til 125 grader og stek videre til steken har en kjernetemperatur på 62-65 grader. Husk å øse stekesjyen over et par ganger underveis.
  2. Skjær potetene i terninger. Rens purreløk og skjær den i tynne skiver. Grovhakk urtene. Legg potet, purre og urter i en skål og tilsett kapers og sylteagurk.
  3. Mål opp alle ingrediensene i et glass med lokk, rist godt og hell over potetsalaten. Vend vinaigretten forsiktig inn og smak til med salt og pepper.