Tradisjonell fårikål

Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

60+ min
Middels
Tradisjonell fårikål
Tips!

Ønsker du mer smak på kjøtt og kraft kan du brune kjøttet i litt smør eller nøytral olje før du legger det i gryta.

Slik gjør du

    1. 1
      Del hodekålen i båter.
    2. 2
      Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Start med å legge kjøttet nederst med fettsiden ned.
    3. 3
      Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, cirka 1 til 2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.
    4. 4
      Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), cirka 2 timer.
    5. 5
      Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.