Tradisjonell fårikål
Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.
Over 60 min
MiddelsTips!
Ønsker du mer smak på kjøtt og kraft kan du brune kjøttet i litt smør eller nøytral olje før du legger det i gryta.
Slik gjør du
- 1Del hodekålen i båter.
- 2Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Start med å legge kjøttet nederst med fettsiden ned.
- 3Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, cirka 1 til 2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.
- 4Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), cirka 2 timer.
- 5Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
- 1