Tradisjonell fårikål

Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

Ingredienser

  • 1,5 kg Fårikålkjøtt
  • 1,5 kg Hodekål
  • 4 ts Hel pepper
  • 2 ts Salt
  • 3 dl Vann

Slik gjør du

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Start med å legge kjøttet nederst med fettsiden ned. Tips! Ønsker du mer smak på kjøtt og kraft kan du brune kjøttet i litt smør eller nøytral olje før du legger det i gryta.
  3. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, cirka 1 til 2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.
  4. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), cirka 2 timer.
  5. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.