-
Vann ut pinnekjøttet i minst ett døgn. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig romtemperatur. Skift vann minst én gang.
-
Del opp søtpotet i store biter og legg i bunnen av en stor gryte. Tilsett krydder. Legg over pinnekjøttet lagvis og fyll opp med 5 dl eplejuice.
-
Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Etter halve tiden fyller du på med resten av juicen.
-
Når kjøttet er ferdig tar du ut kjøtt og poteter. Sil av kraften over i en kjele. Ha i fløte og pepper og kok opp. Jevn sausen med litt maizena dersom du ønsker en tykkere saus.
-
Skjær fennikel i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.
Grovhakk persille og bland den med fennikel og sitronsaft.
Server pinnekjøttet med kremet eplekryddersaus, søtpoteter som har blitt deilig salte av kjøttet, og frisk salat!