-
Legg pinnekjøttet i en kjele med lunkent vann dagen før det skal spises, og la det stå i litt kjølig romtemperatur. Nøyaktig hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut varierer, så les på emballasjen for anbefalt utvanningstid. Du må bytte vannet minst én gang i utvanningstiden, men aller helst flere ganger.
-
Når pinnekjøttet er utvannet og klart til damping, legger du bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Bjørkepinner selges i butikken, men du kan også gå ut i naturen og hente dine egne pinner. Hvis du bruker bjørkepinner du selv har skåret, er det viktig å fjerne barken. Hvis du ikke har bjørkepinner, kan du bruke en rist i stedet.
-
Fyll deretter kjelen med vann opp til bjørkepinnene eller risten. Pinnekjøttet skal altså ikke være i nærkontakt med vannet, kun dampen.
-
Pinnekjøttet skal nå dampes på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen. Fyll derfor på med mer vann når/hvis det er nødvendig. Et godt tips er å koke vannet du skal etterfylle med, slik at overgangen blir sømløs.
-
Når det er ferdig dampet blander du ingrediensene til stekeglasuren i en liten kjele på middels varme. La den småkoke i 5 minutter. Spre det ferdigdampede pinnekjøttet utover et stekebrett og pensle det med stekeglasuren. Stek det i cirka 15 minutter på 180 grader.
-
Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær fennikelen og ananasen i 1 cm tykke skiver og spre dem utover et stekebrett. Bak dem i 20 minutter i ovnen.
-
Finhakk chilien, fjern frøene om du ønsker det. Skjær den ferdigstekte ananasen og fennikelen i terninger og vend dem sammen med chili, hakket koriander, limeskall og limesaft.