-
Vann ut pinnekjøttet hvis du ikke har kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt. Se på pakken hvor lenge det skal vannes ut, men som regel tar det et døgn.
Skift ut vannet halvveis i utvanningstiden.
-
Legg en rist eller bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Fjern barken på pinnene dersom du har skåret dem selv. Fyll deretter på med vann opp til pinnene eller risten.
-
Damp pinnekjøttet på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.
-
Varm opp sukker og eddik i en kjele til Hoisin-sausen. Når sukkeret er oppløst, tilsetter du vann, soyasaus og svisker. La det koke i ca. 15 min. Kjør sausen med en stavmikser for en glatt konsistens og pisk inn smøret i sausen rett før servering for en rundere smak.
-
Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Riv ingefæren og grovhakk hvitløken. Ha alt i en kjele med vann og kok til søtpotetene er møre. Hell av vannet, tilsett smøret og mos alt med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
-
Vask agurkene og skjær dem i tynne remser med en ostehøvel. Del rødløken i to og skjær den i tynne skiver. Bland saften av limen med sukker og finhakket chili. Vend salaten sammen med dressingen. Dryss over grovhakket koriander.
Server pinnekjøttet med Hoisin-saus, søtpotetmos og agurksalat.