Pinnekjøtt med asiatisk vri

Norsk tradisjonsmat kombinert med asiatiske smaker.

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • 1,5 - 2 kg pinnekjøtt

Hjemmelaget Hoisin-saus

  • 1 ss Sukker
  • 2 ss Eplecidereddik
  • 2 dl Vann
  • 2 ss Soyasaus
  • 6 stk Svisker
  • 1 ss Smør

Søtpotetmos

  • 800 g Søtpoteter
  • 3 cm Ingefær
  • 2 fedd Hvitløk
  • 4 ss Smør
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Agurksalat

  • 2 stk Agurker
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 stk Lime
  • 1 ts Sukker
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 potte Koriander

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet hvis du ikke har kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt. Se på pakken hvor lenge det skal vannes ut, men som regel tar det et døgn. Skift ut vannet halvveis i utvanningstiden.
  2. Legg en rist eller bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Fjern barken på pinnene dersom du har skåret dem selv. Fyll deretter på med vann opp til pinnene eller risten.
  3. Damp pinnekjøttet på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.
  4. Varm opp sukker og eddik i en kjele til Hoisin-sausen. Når sukkeret er oppløst, tilsetter du vann, soyasaus og svisker. La det koke i ca. 15 min. Kjør sausen med en stavmikser for en glatt konsistens og pisk inn smøret i sausen rett før servering for en rundere smak.
  5. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Riv ingefæren og grovhakk hvitløken. Ha alt i en kjele med vann og kok til søtpotetene er møre. Hell av vannet, tilsett smøret og mos alt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  6. Vask agurkene og skjær dem i tynne remser med en ostehøvel. Del rødløken i to og skjær den i tynne skiver. Bland saften av limen med sukker og finhakket chili. Vend salaten sammen med dressingen. Dryss over grovhakket koriander. Server pinnekjøttet med Hoisin-saus, søtpotetmos og agurksalat.