-
Vann ut pinnekjøttet hvis du ikke har kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt. Se på pakken hvor lenge det skal vannes ut, men som regel tar det et døgn.
Skift ut vannet halvveis i utvanningstiden.
-
Legg en rist eller bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Fjern barken på pinnene dersom du har skåret dem selv. Fyll deretter på med vann opp til pinnene eller risten.
-
Damp pinnekjøttet på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.
-
Lag BBQ-saus ved å løse sukkeret opp i den varme kaffen. Tilsett ketchup og smak til med Tabasco. Tilsett krydderne og la den stå i minst 10 min. før du pensler den over det avkjølte pinnekjøttet.
Legg kjøttet på en bakepapirkledd stekeplate og grill det i ovnen på maks varme til det er gyllent, ca. 5 min.
-
Forvarm ovnen til 210 grader. Skrell og skjær jevne snitt i potetene så de er skivet, men henger sammen helt nederst. Legg gjerne en tynn sleiv eller pinne bak potetene når de skjæres, da er det lettere å ikke skjære igjennom poteten.
-
Legg potetene i en ildfast form, pensle dem med olje og strø over salt og pepper. Legg en smørklatt på hver potet og stek dem i ovnen i ca. 45 min., eller til potetene er møre og har fått en gyllen overflate. Dryss over finhakkede timianblader.
-
Riv gulroten og rødkålen med et rivjern. Skjær eplene i tynne staver. Rens og skjær vårløken i tynne skiver.
-
Bland sennep, majones, Drømmelett og sitronsaft i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. Vend inn kålen, eplene og vårløken. Finhakk persillen og strø over.
-
Server pinnekjøttet med lune poteter, rødkålslaw og litt ekstra bbq-saus. Dryss granateplekjerner over kjøttet.