Pinnekjøtt med BBQ-saus, hasselbackpoteter og rødkålslaw

Prøv en ny vri på pinnekjøttet.

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • 11⁄2 - 2 kg pinnekjøtt

BBQ-saus

  • 250 g Brunt sukker
  • 1 dl Sterk kaffe
  • 40 g Ketchup
  • 1 ss Tabasco
  • 0,5 ts Malt nellik
  • 0,5 ts Malt allehånde

Hasselbackpoteter

  • 800 g Poteter
  • 2 ss Olivenolje
  • 4 ss Meierismør
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 4 stilker Timian

Rødkålslaw

  • 1 stk Stor gulrot
  • 0,5 stk Rødkål
  • 3 stk Røde epler
  • 1 stk Granateple
  • 1 stk Vårløk
  • 1 ss Dijonsennep
  • 2 ss Majones
  • 3 ss Drømmelett
  • 2 ss Sitronsaft
  • 0,5 ss Salt
  • 0,25 ts Nykvernet pepper
  • 0,5 potte Persille

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet hvis du ikke har kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt. Se på pakken hvor lenge det skal vannes ut, men som regel tar det et døgn. Skift ut vannet halvveis i utvanningstiden.
  2. Legg en rist eller bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Fjern barken på pinnene dersom du har skåret dem selv. Fyll deretter på med vann opp til pinnene eller risten.
  3. Damp pinnekjøttet på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.
  4. Lag BBQ-saus ved å løse sukkeret opp i den varme kaffen. Tilsett ketchup og smak til med Tabasco. Tilsett krydderne og la den stå i minst 10 min. før du pensler den over det avkjølte pinnekjøttet. Legg kjøttet på en bakepapirkledd stekeplate og grill det i ovnen på maks varme til det er gyllent, ca. 5 min.
  5. Forvarm ovnen til 210 grader. Skrell og skjær jevne snitt i potetene så de er skivet, men henger sammen helt nederst. Legg gjerne en tynn sleiv eller pinne bak potetene når de skjæres, da er det lettere å ikke skjære igjennom poteten.
  6. Legg potetene i en ildfast form, pensle dem med olje og strø over salt og pepper. Legg en smørklatt på hver potet og stek dem i ovnen i ca. 45 min., eller til potetene er møre og har fått en gyllen overflate. Dryss over finhakkede timianblader.
  7. Riv gulroten og rødkålen med et rivjern. Skjær eplene i tynne staver. Rens og skjær vårløken i tynne skiver.
  8. Bland sennep, majones, Drømmelett og sitronsaft i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. Vend inn kålen, eplene og vårløken. Finhakk persillen og strø over.
  9. Server pinnekjøttet med lune poteter, rødkålslaw og litt ekstra bbq-saus. Dryss granateplekjerner over kjøttet.