-
Forvarm ovnen til 250 grader. Dersom du har en pizzastein, sett den inn i ovnen samtidig, ellers setter du bare inn stekeplaten så den blir varm.
-
Bland mel, gjær og salt i en stor bakebolle, gjerne i en eltemaskin. Hell i vann og olivenolje og elt alt godt sammen i ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med mel, legg i deigen og strø over litt ekstra mel.
-
Smør inn en plastfolie med litt olje og dekk til deigen. La den heve i 30 minutter på et lunt sted.
-
Kjevl ut deigen så tynt du klarer, til fire små. pizzaer eller to store, og legg dem på bakepapirark.
-
Finhakk hvitløken og bland den i crème fraîchen sammen med en spiseskje sitronsaft. Smør den utover bunnene og strø over osten. Skjær rødløken i tynne skiver, riv pinnekjøttet i mindre biter og fordel det utover pizzaene. Strø over timianblader.
-
Stek pizzaene i 6-10 minutter til de er gylne og sprø og dryss over granateplekjerner, litt ekstra timian, ruccula og nykvernet pepper.