-
Plukk pinnekjøttet fra bena, riv det i mindre biter og legg det til side.
-
Skjær gulrøttene i staver. Del agurken på langs, skrap ut kjernen og skjær i staver. Skrell rødløken, del den i to og skjær den i skiver. Fjern skallet på ingefæren og skjær den i små staver.
-
Kok opp vannet med eddik og sukker til sukkeret er helt oppløst. Legg alle grønnsakene i et sylteglass, hell over laken og la det stå i minst 30 min.
-
Bland de tørre ingrediensene til bollene i en bakebolle.
Varm vann, melk og olje lunkent i en kjele og rør det inn i melblandingen. Elt deigen godt før den settes til heving i ca. 45 min.
-
Del opp deigen i passende emner og rull den ut til boller. Klem dem flate og la dem etterheve i ca. 30 min. under et kjøkkenhåndkle. Klem dem flate enda en gang, pensle med olje og brett dem i to.
-
Fyll 3-4 cm vann i en kjele og kok det opp før du legger en metall- eller bambusrist i bunnen. Plasser bollene på biter av bakepapir på risten, sett på lokket og damp dem i 12-15 min.
Server bollene fylt med revet pinnekjøtt, syltete grønnsaker, søt chilisaus og koriander.