Grov julepølse med potetgrateng og syrlig kålsalat

Dette er et deilig rett til middag eller til julefrokosten. Kålsalaten smaker aller best hvis du lager den dagen før.

Ingredienser

Julepølse

  • 1 Julepølse, grov
  • 2 ss Smør

Potetgrateng

  • 600 g poteter
  • 1 stk Gul løk
  • 3 dl Fløte
  • 1 dl Melk
  • 2 ss Dijonsennep
  • Salt og pepper etter smak

Syrlig kålsalat

  • 0,3 stk Hodekål
  • 3 ss Eplecidereddik
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Sort pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og vask poteter. Skjær de tynt. Skrell løk og rasp den grovt. Bland løk, fløte, melk og Dijonsennep. Smak til med salt og hvit pepper.
  2. Stek gratengen i ca. 45 min, til den er myk og litt gyllen på toppen.
  3. Skjær kålen med en mandolin eller ostehøvel. Ha den i en stor bolle sammen med eplecidereddik, olje og sort pepper.
  4. Stek pølse i litt smør på middels varme til den har fått farge og er gjennomvarm. Server pølsene med grateng og syrlig kålsalat. Frisk persille smaker godt til!