Ingredienser
Julepølse
-
1
Julepølse, grov
-
2
ss
Smør
Potetgrateng
-
600
g
poteter
-
1
stk
Gul løk
-
3
dl
Fløte
-
1
dl
Melk
-
2
ss
Dijonsennep
-
Salt og pepper etter smak
Syrlig kålsalat
-
0,3
stk
Hodekål
-
3
ss
Eplecidereddik
-
2
ss
Olivenolje
-
0,5
ts
Sort pepper
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 °C. Skrell og vask poteter. Skjær de tynt. Skrell løk og rasp den grovt. Bland løk, fløte, melk og Dijonsennep. Smak til med salt og hvit pepper.
-
Stek gratengen i ca. 45 min, til den er myk og litt gyllen på toppen.
-
Skjær kålen med en mandolin eller ostehøvel. Ha den i en stor bolle sammen med eplecidereddik, olje og sort pepper.
-
Stek pølse i litt smør på middels varme til den har fått farge og er gjennomvarm. Server pølsene med grateng og syrlig kålsalat. Frisk persille smaker godt til!