Kjøttpølser med blomkålris og couscous
Kjapp, sunn og billig hverdagsmiddag for hele familien.
20-40 min
MiddelsTips!
Her kan du velge hva slags pølser du selv vil ha, og husk at du kan blande flere ulike typer pølser så lenge de blir tilberedt etter anvisning på pakken.
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2Riv blomkålen på et rivjern eller hakk den i en foodprosessor til den ligner riskorn, halvparten av gangen. Hell det utover et bakepapirkledd ovnsbrett med solsikkekjerner, en halv ts salt, en halv ts nykvernet pepper og en ss olivenolje. Bland det sammen og spre jevnt utover brettet. Stek i 15 minutter eller til blomkålen så vidt har blitt gyllen.
- 3Kok couscous etter anvisning på pakken og bland den med blomkålris, saft og skall av en halv sitron og finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.
- 4Kutt pølsene i passende biter og varm i olje på middels varme i en panne. Legg pølsene på toppen av blomkålrisen. Press gjerne litt ekstra sitronsaft over.
- 1