Pasta med blekksprutpølser og tomatsaus

Lag en kjapp og enkel pastarett barna vil elske.

20-40 min
Middels
Pasta med blekksprutpølser og tomatsaus

Slik gjør du

    1. 1
      Kok pasta etter anvisning på pakken.
    2. 2
      Varm opp 1 spiseskjeer olje i en panne. Grovhakk løk og gulrot og finhakk hvitløk. Legg det i og stek til løken er transparent. Hell i tomatene og la det putre i 10 minutter.
    3. 3
      Skjær et langt kryss i pølsene, fra snittsiden og mot tuppen. La ca. 2 cm være intakt.
    4. 4
      Varm en stekepanne med resten av oljen på middels til høy varme og legg i pølsene. De vil da krølle seg til små ”blekkspruter”.
    5. 5
      Fjern tomatsausen fra varmen, ha i basilikum og kjør til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
    6. 6
      Server pastaen med ekstra olivenolje over, toppet med blekksprutpølser. Sausen heller du i små dyppeskåler til barna og over pastaen til de voksne.
    7. 7
      Server med salat eller grønnsaker skåret i biter.