Pølsegrateng med grønnsaker og pasta

20-40 min
Enkel
Pølsegrateng med grønnsaker og pasta

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken.
    2. 2
      Smelt smør i en kjele og visp inn mel. Rør blandingen til den “slipper” kjelen.
    3. 3
      Spe på med litt og litt melk samtidig som du visper blandingen sammen til en glatt saus.
    4. 4
      La sausen småkoke i cirka 10 minutter. Rør om underveis, slik at den ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.
    5. 5
      Kutt pølsene i skiver. Finhakk løk. Finsnitt vårløken. Kutt gulrot i terninger.
    6. 6
      Smør en ildfast form med litt olje eller smør og ha i pølser, makaroni, løk, vårløk, gulrot og erter. Hell den hvite sausen over formen og dryss revet ost på toppen.
    7. 7
      Sett formen midt i ovnen og la den steke i 15 til 20 minutter.
    8. 8
      Topp med finhakket persille.