Pølsegrateng med grønnsaker og pasta

Ingredienser

  • 100 g fullkornsmakaroni eller -fusilli
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl lettmelk
  • 500 g grillpølser
  • 0,5 løk
  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • Salt og pepper til smak
  • 100 g frosne erter
  • 150 g revet ost
  • 1 Persille til topping

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Smelt smør i en kjele og visp inn mel. Rør blandingen til den “slipper” kjelen.
  3. Spe på med litt og litt melk samtidig som du visper blandingen sammen til en glatt saus.
  4. La sausen småkoke i cirka 10 minutter. Rør om underveis, slik at den ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.
  5. Kutt pølsene i skiver. Finhakk løk. Finsnitt vårløken. Kutt gulrot i terninger.
  6. Smør en ildfast form med litt olje eller smør og ha i pølser, makaroni, løk, vårløk, gulrot og erter. Hell den hvite sausen over formen og dryss revet ost på toppen.
  7. Sett formen midt i ovnen og la den steke i 15 til 20 minutter.
  8. Topp med finhakket persille.