Pølser med ovnsbakte grønnsaker

Pølser med ovnsbakte grønnsaker er en fargerik og veldig god middag.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrubb og skrell gulrøttene. Del dem i to på tvers, deretter i staver på langs. Del blomkålhodet i passe små buketter og skrell og skjær stilken i staver.
  3. Vend grønnsakene inn i oljen og salt, og fordel dem utover et stekebrett. Bak dem til de har myknet og fått en fin stekeskorpe, ca. 30 minutter.
  4. Stek pølsene i en panne til de er gjennomvarme.
  5. Vend grønnsakene forsiktig inn i dressingen og Apetinaen brutt opp i grove biter. Topp med finhakket persille og grovhakkede nøtter og server.
  6. Bløtlegg rosinene i kokende vann i et par minutter.
  7. Hell av vannet og legg dem i en foodprosessor sammen med kapers, hvitløk, basilikum, balsamicoeddik og sitronsaft.
  8. Kjør det sammen til du har en grov puré.
  9. Hell blandingen over i en skål, rør inn oljen og smak til med salt og pepper.