Pølser med ovnsbakte grønnsaker

Pølser med ovnsbakte grønnsaker er en fargerik og veldig god middag.

Ingredienser

Pølser med ovnsbakte grønnsaker

  • 4-8 pølser, for eksempel Bratwurst
  • 6 stk Gulrøtter
  • 1 stk Blomkål
  • Ca. 3 ss Olivenolje
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 neve Frisk persille
  • 1 pk Apetina
  • 1 neve Pistasjnøtter

Kapersdressing

  • 2 ss Rosiner
  • 2 ss Kapers
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 liten neve Frisk basilikum eller persille
  • 1 ss Balsamicoeddik
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 dl Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrubb og skrell gulrøttene. Del dem i to på tvers, deretter i staver på langs. Del blomkålhodet i passe små buketter og skrell og skjær stilken i staver.
  3. Vend grønnsakene inn i oljen og salt, og fordel dem utover et stekebrett. Bak dem til de har myknet og fått en fin stekeskorpe, ca. 30 minutter.
  4. Stek pølsene i en panne til de er gjennomvarme.
  5. Vend grønnsakene forsiktig inn i dressingen og Apetinaen brutt opp i grove biter. Topp med finhakket persille og grovhakkede nøtter og server.
  6. Bløtlegg rosinene i kokende vann i et par minutter.
  7. Hell av vannet og legg dem i en foodprosessor sammen med kapers, hvitløk, basilikum, balsamicoeddik og sitronsaft.
  8. Kjør det sammen til du har en grov puré.
  9. Hell blandingen over i en skål, rør inn oljen og smak til med salt og pepper.