Pølser med ovnsbakte grønnsaker

Pølser med ovnsbakte grønnsaker er en fargerik og veldig god middag.

40-60 min
Middels
Pølser med ovnsbakte grønnsaker

Slik gjør du

  1. Pølser med ovnsbakte grønnsaker

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. 2
      Skrubb og skrell gulrøttene. Del dem i to på tvers, deretter i staver på langs. Del blomkålhodet i passe små buketter og skrell og skjær stilken i staver.
    3. 3
      Vend grønnsakene inn i oljen og salt, og fordel dem utover et stekebrett. Bak dem til de har myknet og fått en fin stekeskorpe, ca. 30 minutter.
    4. 4
      Stek pølsene i en panne til de er gjennomvarme.
    5. 5
      Vend grønnsakene forsiktig inn i dressingen og Apetinaen brutt opp
      i grove biter. Topp med finhakket persille og grovhakkede nøtter og server.
  2. Kapersdressing

    1. 1
      Bløtlegg rosinene i kokende vann i et par minutter.
    2. 2
      Hell av vannet og legg dem i en foodprosessor sammen med kapers, hvitløk, basilikum, balsamicoeddik og sitronsaft.
    3. 3
      Kjør det sammen til du har en grov puré.
    4. 4
      Hell blandingen over i en skål, rør inn oljen og smak til med salt og pepper.