Asiatisk ribbe med agurk og vårløksalat
En utradisjonell variant, men minst like god som klassikeren.
Over 60 min
MiddelsTips!
Man kan skjære litt lengre ned i svoren etter at ribben har dampet seg opp, så deler svorbitene seg bedre!
Slik gjør du
Ribbe
- 12 DAGER FØR STEKING:
Svor rutes opp med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket.
Gni ribben inn med salt og pepper. Legg den kjølig og dekk med aluminiumsfolie. - 2Forvarm ovnen til 250 °C. Pensle hele ribben unntatt svoren med marinaden og legg den med svorsiden ned i langpannen.
- 3Hell kokende vann i formen, ca. 2 dl, sammen med restene av marinaden, dekk ribben med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den dampe i ca. 45 minutter.
- 4Ta av folien, form den til en avlang ball og plasser den under ribben, slik at den ligger i svak svai - nå med svoren opp.
- 5Senk temperaturen til 200 grader og stek videre i ca. 1,5 timer for tynnribbe og ca. 2 timer for familieribbe.
- 6Når svoren er gyllen og sprø, lar du ribben hvile på et fat, tildekket med aluminiumsfolie med noen gaffelhull i.
- 7Kok ned stekekraften til en sjysaus, og server sammen med ribben oppskåret i fine biter og en sprø, frisk salat.
- 1
Hoi Sin marinade
- 1Rør sammen alle ingrediensene.
- 1
Salat
- 1Vask ingrediensene, skjær dem opp i passende biter og vend salaten godt sammen.
- 1