Familieribbe med estragonsjy

Ovnsbakte poteter med eple og sjalottløk, og rosenkålsalat.

Over 60 min
Middels
Familieribbe med estragonsjy

Slik gjør du

  1. Ribbe

    1. 1
      Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min.
      Ta av folien. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svorover¿aten blir jevn.
      Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 2 timer.
  2. Ovnsbakte poteter

    1. 1
      Skrell poteter og sjalottløk. Forkok potetene til de er nesten ferdige, de skal være litt harde i midten. Legg de deretter hele sammen med løk i en ildfast form.
      Del epler i grove båter eller på midten, ta vekk kjernehuset. Finhakk hvitløk. Legg epler og hvitløk i formen. Ha over olje, salt og pepper. Stek i ovnen, under ribben de siste 30 minuttene.
  3. Estragonsjy

    1. 1
      Sil av sjy fra ribben når den er ferdigstekt. Kok den opp med tørket estragon. Smak til med salt og pepper.
  4. Rosenkålsalat

    1. 1
      Fjern stilken på rosenkålen. Plukk av bladene og legg de i en bolle. Grovhakk mandlene. Stek de i litt smør i en stekepanne til de får en gyllen farge. Ha i rosenkålbladene og la de steke sammen med mandlene i ca. 2 min. De skal fortsatt være sprø! Smak til med litt salt.