Ribbe med medisterkaker og julepølse
Dette er Norges mest populære julemiddag!
Over 60 min
MiddelsTips!
Kjøp gjerne ferdige pakker rødkål og surkål i butikk, men hell kålen i en kjele, varm den opp og tilsett til slutt ribbesjy for en rund, deilig julesmak!
Slik gjør du
Ribbe, medisterkaker og julepølse
- 1To dager før steking: Rut opp svoren med en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni inn ribben med salt og pepper. Legg den kjølig, dekket med aluminiumsfolie.
- 2Forvarm ovnen til 250 grader. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl. Dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min.
- 3Ta av folien. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svor-overflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 grader og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 2 timer.
- 4Kok poteter. Del julepølse i biter og stek dem i stekepanne sammen med medisterkakene. Del ribben i biter og legg alt opp på et stort fat. Pynt gjerne med epler. Server med poteter, brun saus og godt juletilbehør.
- 5Smelt smøret og tilsett mel, la dette brune på svak varme i noen minutter, mens ribba står i ovnen. Rør jevningen med jevne mellomrom slik at den ikke svir seg.
- 6Spe med ribbekraft og vann, litt om gangen og kok opp. Tilsett så kremfløten og pisk inn brunost, sennep og tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og pepper. Ønsker du tynnere saus kan du tilsette mer væske.
- 1