Rester av ribbe i pølsebrød

Riibbe i brød, med en deilig BBQ-saus, cheddar og tomater, server med søtpotetfries og du har en vinner av julematrestene.

Ingredienser

  • 1 stk Ferdig ribbe
  • 2 stk søtpotet
  • 3 ss olje
  • 1 klype salt
  • 1 dl bbq
  • 4 stk pølsebrød
  • 8 skiver cheddarost
  • 1 stk tomater
  • 1 neve timian

BBQ-saus

  • 1 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 0,5 stk chili
  • 1 neve koriander
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,5 dl sukker
  • 3 dl ketchup

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme. Skrell søtpotetene og del dem opp i staver. Gni dem godt inn med olje. Legg bakepapir på en stekeplate og fordel søtpotetene utover. Ha over salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 30 minutter.
  2. Del ribba i skiver. Ha det i en ildfast form og hell over BBQ-saus. Stek kjøttet sammen med søtpotetene de siste 10 minuttene. Skjær tomatene i skiver og legg dem i pølsebrødene sammen med cheddarost og ribbe. Server med søtpotetfries og eventuelt litt grov sennep og frisk timian