Sticks med honningglasert ribbe, ovnsbakte dadler og rosenkål

Sticks passer ikke bare på grillen. Denne varianten passer perfekt på julebuffeten.

20-40 min
Middels
Sticks med honningglasert ribbe, ovnsbakte dadler og rosenkål

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 230 grader.
    2. 2
      Skjær ribbekjøttet i biter på ca. 4 x 4 cm.
    3. 3
      Rens rosenkålen for stygge blader og del dem i to på langs. Legg rosenkålen på et stekebrett, vend dem godt inn i oljen og strø over en god klype salt.
    4. 4
      Bak dem i ca. 10 minutter, legg i dadlene og ribbebitene og stek alt til rosenkålen er gyllen på utsiden og myk inni, ca. 20 minutter totalt.
    5. 5
      Smelt honningen i en liten kjele på middels høy varme og la den putre i et par minutter til den har fått litt ekstra farge.
    6. 6
      Riv skallet på limen fint og legg det til side. Rør inn eddik og 1 ss limesaft i honningen og pisk deretter inn smøret til sausen er jevn og blank.
    7. 7
      Tre biter av ribbe og rosenkål på sticks, sammen med en halv daddel og pensle med honningglasur. Strø over chilipulver og limeskall og server.