Ribbe med melon, syltet chili og honning- og limesaus

En spennende måte å bruke ribberester på, kombinert med frisk melon og syltet chili.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 12 stk sticks trepinner
  • 3 stk røde chilier
  • 0,5 dl eplesidereddik
  • 1 dl vann
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 stk cantaloupe- eller galiamelon
  • 0,5 stk agurk
  • 1 ss raps- eller solsikkeolje
  • ca. 500 g rester av ferdigstekt ribbe
  • 0,75 ts bordsalt
  • flaksalt

Honning- og limesaus

  • 3 ss Honning
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 1 stk Lime

Slik gjør du

  1. Skjær chiliene i skiver på 0.5-1 cm og legg dem i et lite glass.
  2. Pisk sammen eddik, vann, sukker og salt til alt har løst seg opp og hell nok lake over til chiliene er helt dekket. La dem hvile i minst en time.
  3. Skjær ribben, melonen og agurken i biter på ca. 3 x 3 cm. Varm opp oljen i en stekepanne på middels til høy varme og stek ribben raskt til den er gjennomvarm.
  4. Tre ribbebitene på sticks, sammen med melon, agurk og chili og server straks sammen med honning- og limesaus.
  5. Varm opp honning og salt i en liten kjele over middels varme.
  6. Riv i skallet fra limen og press i saften. Rør blandingen godt sammen og hell det i en liten serveringsskål.