"Bibimbap" - ris med svinenakke og snill gochujang

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i minst 30 minutter. I mellomtiden lager du tilbehøret.
  2. Varm opp litt olivenolje i en kasserolle og fres spinat og løk. Smak til med soya, olivenolje og fersk ingefær.
  3. Bland sammen alle ingrediensene i en skål.
  4. Snitt brekkbønner på midten. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. Hell bønner, salt, rapsolje og vann i stekepannen og stek på høy varme til vannet har fordampet. Hell over i en skål.
  5. Bland eddik, sukker, salt, chili og vårløk i en skål. Skjær agurk i tynne skiver og bland sammen. Sett i kjøleskap 10-15 min før servering.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken. Stek kjøttet når risen begynner å bli ferdig. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kjøttet raskt på høy varme. Legg kjøttet på en tallerken. Skru ned varmen og stek eggene forsiktig med "solsiden" opp.
  7. Legg ris i bunnen av 4 dype skåler. Legg grønnsaker og kjøtt hver for seg rundt risen. Legg speilegg på toppen. Server med gochujang-saus i en skål ved siden av. Server og nyt smaken av en annen verden!