Grillet svinefilet med squashlinguine i valnøttpesto

20-40 min
Middels
Grillet svinefilet med squashlinguine i valnøttpesto

Slik gjør du

  1. Grillet svinefilet

    1. 1
      Tørk av svinefileten. Gni den med revet sitronskall, olivenolje, salt og pepper.
    2. 2
      Grill fileten eller stek i ovn på 120 grader til 60-62 grader kjernetemperatur.
      La den hvile i ca 5 minutter.
    3. 3
      Når kjøttet har hvilt, skjær det i skiver og server med squash-linguine.
  2. Squash-linguine

    1. 1
      Riv strimler av squash på en mandolin slik at de ligner «linguine» (flat spaghetti). Unngå midten av squashen der kjernene er.
    2. 2
      Ha i en bolle med en klype salt, en liten
      ss olivenolje og limejuice. Bland forsiktig uten at squashen går i stykker. La det
      marinere i ca 10 minutter.
  3. Pesto

    1. 1
      Rist nøtter og pinjekjerner forsiktig i en stekepanne med en ts olivenolje til de er
      gyllenbrune.
    2. 2
      Finhakk alle tørre ingredienser i en mikser, tilsett olje i en tynn stråle
      til pestoen er passe tykk.
    3. 3
      Bland et par skjeer pesto forsiktig inn i squashen (man bestemmer selv hvor mye
      pesto man foretrekker), legg opp på fat og server til svinefileten.
    4. 4
      Server med friske cherrytomater.