-
Forvarm ovnen til 125 °C. Del gulrøtter og løk i grove biter og legg dem i en ildfast form.
Gni skinkesteken inn med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Stikk et
steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og
sett den inn i ovnen. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 °C, dette tar 1,5–
2 timer.
-
Kok potetene. Skjær epler i små biter og rødløk i båter. Kok løk og eple mye sammen med vann og sukker.
-
Ta steken ut av ovnen og la den hvile i ca. 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen ved å koke opp kjøttkraft, soyasaus og créme fraiche. Senk varmen og rør inn ost i skriver til den smelter. Smak til med salt og pepper.
-
Servér steken med poteter, eple- og løkblandingen og sausen. Pynt med rosmarin eller timian.