-
Knoke: Skyll knokene i kaldt vann. Legg
dem i en kjele og tøm på vann til knokene
dekkes. La det koke opp, og skum
av kokevannet.
-
Skrell gulroten, persilleroten og løken, skjær grønnsakene i biter og legg i kjelen.
Tilsett pepperkornene og laurbærbladene.
-
Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet
er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.
-
Skrell kålroten, gulrøttene og potetene til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kokevannet fra knokene sammen med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30–35
minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side kokevannet.
-
stavmikser
sammen med litt av kokekraften.
Spe mosen med litt av kokekraften til den blir myk og glatt, og smak til med salt og pepper.
-
Server kjøttet med rotmos, syltet persillerot og brunet smør som dryppes over retten.
-
Syltet persillerot: Gi alle ingrediensene til syltelaken, unntatt dillen, et oppkok. Avkjøl laken. Skrell og grovriv persilleroten på rivjern, og tøm over den avkjølte laken. La persilleroten stå i ca.
2 timer i kjøleskap. Bland inn dillen ved servering.