Kokt svineknoke med glatt rotmos og syltet persillerot
Tradisjonell husmannskost har aldri smakt bedre
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Svineknoker
- 1Knoke: Skyll knokene i kaldt vann. Legg
dem i en kjele og tøm på vann til knokene
dekkes. La det koke opp, og skum
av kokevannet.
- 1
Rotmos
- 1Skrell gulroten, persilleroten og løken, skjær grønnsakene i biter og legg i kjelen.
Tilsett pepperkornene og laurbærbladene. - 2Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet
er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side. - 3Skrell kålroten, gulrøttene og potetene til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kokevannet fra knokene sammen med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30–35
minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side kokevannet. - 4stavmikser
sammen med litt av kokekraften.
Spe mosen med litt av kokekraften til den blir myk og glatt, og smak til med salt og pepper. - 5Server kjøttet med rotmos, syltet persillerot og brunet smør som dryppes over retten.
- 1
Syltet persillerot
- 1Syltet persillerot: Gi alle ingrediensene til syltelaken, unntatt dillen, et oppkok. Avkjøl laken. Skrell og grovriv persilleroten på rivjern, og tøm over den avkjølte laken. La persilleroten stå i ca.
2 timer i kjøleskap. Bland inn dillen ved servering.
- 1