Kokt svineknoke med syltet squash og potetmos med urter

Svineknoke er et rimelig alternativ. Når du får den i gryta er det ikke mye jobb før middagen er klar, og så smaker det godt også.

Ingredienser

Kokt svineknoke

  • 2 Svineknoke
  • 1 Gulrøtter
  • 1 Persillerot
  • 1 Løk
  • 9 Pepper
  • 3 Laurbærblad

Syltet squash

  • 400 g Squash
  • 2 dl Eddik
  • 1 dl Sukker
  • 2 dl Vann
  • 1 ss Pepperkorn, knuste
  • 0,5 dl Dill, grovhakket

Potetmos med urter

  • 500 g Poteter
  • 1 dl Melk
  • 15 g Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl Basilikum
  • 1 fedd Hvitløk, finhakket

Slik gjør du

  1. Kokt svineknoke Skyll svineknoker i kaldt vann. Legg dem i en gryte og hell over nok vann til at de dekkes. Kok opp og skum godt av. Skrell gulrot, persillerot og løk, skjær dem i mindre biter og legg dem i gryten. Tilsett pepperkorn og laurbærblad. Kok kjøttet under lokk i 1 time, det er ferdig når det løsner lett fra benet. Ta av gryten og sett den til side.
  2. Syltet squash Kok opp alle ingrediensene til syltelaken og kjøl ned. Strimle squash fint i korte strimler eller riv grovt på rivjern. Slå over lake og sett det hele i kjøleskapet i ca 1 time. Hakk persille og strø over ved servering. Skrell og kok poteter (gjerne i litt av buljongen fra knoken).
  3. Potetmos med urter Hell av væsken fra potetene og mos dem i kasserollen. Tilsett melk og smør. Visp til du har en myk potetmos, smak til med salt og pepper, hvitløk og hakkede urter.