-
Kokt svineknoke
Skyll svineknoker i kaldt vann. Legg dem i en gryte og hell over nok vann til at de dekkes. Kok opp og skum godt av. Skrell gulrot, persillerot og løk, skjær dem i mindre biter og legg dem i gryten. Tilsett pepperkorn og laurbærblad. Kok kjøttet under lokk i 1 time, det er ferdig når det løsner lett fra benet. Ta av gryten og sett den til side.
-
Syltet squash
Kok opp alle ingrediensene til syltelaken og kjøl ned. Strimle squash fint i korte strimler eller riv grovt på rivjern. Slå over lake og sett det hele i kjøleskapet i ca 1 time. Hakk persille og strø over ved servering. Skrell og kok poteter (gjerne i litt av buljongen fra knoken).
-
Potetmos med urter
Hell av væsken fra potetene og mos dem i kasserollen. Tilsett melk og smør. Visp til du har en myk potetmos, smak til med salt og pepper, hvitløk og hakkede urter.