Nakkekoteletter med chimmichurri og ovnsbakt søtpotet

Chimichurri tilfører god friskhet og styrke, mens den fine sødmen fra søtpoteten gir denne retten en annerledes karakter.

20-40 min
Middels
Nakkekoteletter med chimmichurri og ovnsbakt søtpotet

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 220 grader.
      Skrell søtpoteter og del i tykke skiver. Ha i en ildfast form og drypp over litt olje. Stek i ovn i ca 25 min.
    2. 2
      I mellomtiden lager du chimmichurri: Finhakk persille, sjalottløk og hvitløk. Bland i chili eller cayennepepper. Tilsett olivenolje, skall og saft fra 1 sitron. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Varm en panne med litt olje og stek nakkekoteletter på høy varme, ca 5 min på hver side. La kjøttet hvile i pannen etter at den er trukket av platen. Server kjøttet med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk og syrlig chimmichurri og ev. litt salat.