Ingredienser
-
4
stk
nakkekoteletter
-
2
stk
Sellerirot
store
-
1
stk
Purre
-
2
fedd
Hvitløk
-
3
ss
Olivenolje
-
Sort pepper fra kvern
-
3
dl
Hvit sausbase
se egen oppskrift på KIWI.no
-
1
ss
Tørket estragon
-
1
stk
Appelsin
saften
-
1
ss
Dijonsennep
-
0,5
potte
Persille
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 220 grader. Skrell sellerirot og skjær i 1/2 cm tykke skiver. Vask purre og kutt den i ca. 10 cm store biter. Finhakk hvitløk. Ha alle grønnsakene i en ildfast form og hell over litt olje.
Bak i ovnen i ca. 25-30 min.
-
I mellomtiden lager du kjøtt og saus. Stek kotelettene på middels varme, i ca. 6 min på hver side. Kvern over litt pepper. Varm opp den hvite sausen og ha i estragon, appelsinsaft, sennep og finhakket kruspersille. Server nystekte nakkekoteletter med bakte grønnsaker og deilig estragon- og appelsinsaus.