Pepperstekt svinefilet med hvitløkssjampinjong og appelsinkokt gulrotkrem

En god høstmiddag med spennende tilbehør.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk svinefilet
  • 2,5 ss sort pepper
  • 500 g sjampinjonger
  • 6 fedd hvitløk
  • salt
  • olivenolje
  • smør

Appelsinkokt gulrotkrem

  • 500 g gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 7 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 4 ts fersk ingefær
  • 4 ss lett crème fraîche
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader. Tørk av svinefileten, gni den inn med litt olivenolje og dryss over salt. Rull fileten i knust pepper for ekstra smak.
  2. Varm en stekepanne med olivenolje og smør. Brun svinefileten sammen med hele sjampinjonger og hvitløksfedd til den får en fin stekeskorpe. Sett hele stekepannen i ovnen og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60–62 grader. Ta kjøttet ut og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det opp. La sjampinjongene steke videre i ovnen mens kjøttet hviler.
  3. Skrell og skjær gulrøtter, løk og hvitløk i små biter. Kok dem møre i en kjele med appelsinjuice og revet ingefær i ca. 15–20 minutter. Sil av og sett til side litt av appelsinjuicen. Kjør de kokte grønnsakene sammen med crème fraîche i en stavmikser til en glatt krem. Juster konsistensen med litt av appelsinjuicen om nødvendig, og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær opp svinefileten i skiver. Fordel gulrotkremen på tallerkenene og legg kjøttet over. Øs hvitløkssjampinjongene over kjøttet. Server med en frisk, grønn salat.