-
Sett ovnen på 150 grader. Tørk av svinefileten, gni den inn med litt olivenolje og dryss over salt. Rull fileten i knust pepper for ekstra smak.
-
Varm en stekepanne med olivenolje og smør. Brun svinefileten sammen med hele sjampinjonger og hvitløksfedd til den får en fin stekeskorpe. Sett hele stekepannen i ovnen og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60–62 grader. Ta kjøttet ut og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det opp. La sjampinjongene steke videre i ovnen mens kjøttet hviler.
-
Skrell og skjær gulrøtter, løk og hvitløk i små biter. Kok dem møre i en kjele med appelsinjuice og revet ingefær i ca. 15–20 minutter. Sil av og sett til side litt av appelsinjuicen. Kjør de kokte grønnsakene sammen med crème fraîche i en stavmikser til en glatt krem. Juster konsistensen med litt av appelsinjuicen om nødvendig, og smak til med salt og pepper.
-
Skjær opp svinefileten i skiver. Fordel gulrotkremen på tallerkenene og legg kjøttet over. Øs hvitløkssjampinjongene over kjøttet. Server med en frisk, grønn salat.