-
Sett ovnen på 150 grader.
Tørk av svinefileten, salt den og gni den lett
inn med olivenolje. Rull den deretter i knust
pepper.
-
Brun fileten sammen med hele sjampinjonger
og hvitløk, i en stekepanne med litt olivenolje
og smør. Sett hele stekepannen inn i ovnen og
stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på
60–62 grader. Løft kjøttet ut av ovnen og la
det hvile i ca. 5–10 minutter før du skjærer det
opp.
-
Rist stekepannen og la soppen steke litt til i
ovnen mens kjøttet hviler.
-
Skrell og del gulrøtter, løk og hvitløk i små biter.
Kok alt mørt i appelsinjuice tilsatt ingefær i ca.
15–20 minutter. Sil av og sett til side juicen.
Bland inn crème fraîche i gulrøttene med
stavmikser. Tilsett litt av juicen och miks til du
får en glatt og myk krem. Smak til med salt
og pepper.
-
Server svinefileten med gulrotkrem og øs
hvitløkssjampinjongene over kjøttet.
-
Server med en frisk, grønn salat.