Bønnegryte med svineknoke og fennikel
Denne bønnegryten lager seg nesten selv.
Over 60 min
MiddelsTips!
Har du ikke ildfast gryte, kan du bruke en ildfast form dekket til med aluminiumsfolie. Bruker du leirgryte så bløtlegg den i kaldt vann i 30 min. før bruke.
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær grønnsakene i grove biter eller skiver og legg dem i en leirgryte eller en støpejerngryte sammen med tomater, laurbærblad, eplejuice, pepper og bønner. Legg svineknoken på toppen og sett på lokket. La stå i ca. 3 timer eller til kjøttet faller av knoken. De siste 10 minuttene tar du av lokket og skrur på grillen på ovnen. Åpne døren og følg godt med så den ikke svir seg.
- 2Bland finhakket sitronskall, hvitløk og persille i en liten skål.
- 3Riv kjøttet av knoken, legg tilbake i gryten og server toppet med persillemiksen og med brød til å dyppe i sausen.
- 1