Grillede svinekoteletter med fennikelrisotto
En smakfull rett inspirert fra det italienske kjøkken.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Skrell og hakk løk, og skjær fennikelen i mindre biter. Fres dem i litt olivenolje og smør i en kasserolle.
- 2Tilsett arboriorisen og la det frese en stund. Press over sitronsaft og la det koke inn i risen til det nesten er tørt. Spe så risottoen med varm buljong, og rør rundt hele tiden. All væske skal gradvis koke inn i risen. Det tar ca. 18-20 minutter før risottoen er klar.
- 3Ha til slutt i smør og revet parmesan. La ikke risottoen koke etter at ost og smør har blitt tilsatt. Salte og pepre. Risottoen skal være kremet og løs. Den skal helst ”renne” ut på tallerkenen ved servering. Ha eventuelt i mer buljong.
- 4Gni svinekotelettene lett inn med olivenolje, salt og pepper. Stek dem et par minutter på hver side. Snu kjøttet et par ganger under stekingen. La kotelettene hvile i ca. 1-2 minutter før de skjæres opp. Server kjøttet i skiver sammen med risottoen, og topp med litt bladpersille.
- 1