-
Varm opp grillen og kok risen etter anvisning på pakken.
Tørk av svinefileten og gni den inn med 1 ss olje, en klype salt og pepper. Brun kjøttet raskt på begge sider over direkte varme og stek det deretter ferdig over indirekte varme, ca. 20-25 minutter.
-
Fjern skallet på ananasen og skjær den deretter i skiver på ca. 2 cm. Skjær ut kjernen i midten med en spiss kniv. Grill skivene i ca. 3 min. på hver side, eller til de har tydelige grillmerker og fruktkjøttet har myknet.
-
Legg to av skivene i en foodprosessor sammen med eddik, saften av sitronen, honning, sennep og oregano. Kjør det sammen til en jevn puré. Hell i 3 ss olje, kjør det godt sammen og smak til dressingen med salt og pepper.
-
Skjær rødløken og chilien i tynne skiver og vend sammen med salatbladene og ananasdressingen rett før servering.
Legg ris og salat på hver tallerken, topp med ananasskivene skåret i fire og svinekjøttet skåret i tynne skiver.