Grillribbe av svin med grillede grønnsaker og bønne- og pinjekjernedip

Tre grønnsakene på spyd og server dem med grillribbe og hjemmelaget dip.

40-60 min
Middels
Grillribbe av svin med grillede grønnsaker og bønne- og pinjekjernedip

Slik gjør du

  1. Grillribbe av svin med grillede grønnsaker

    1. 1
      Varm opp grillen. Dersom du bruker grillspyd av tre, bløtlegg dem i vann.
    2. 2
      Skjær squashen og auberginen i seks båter på langs, deretter i tre på tvers.
    3. 3
      Hold hver asparges mellom fingrene, bøy forsiktig til de brekker og kast den trevlete enden.
    4. 4
      Tre alle grønnsakene på hver sine spyd, pensle med olje og strø over litt salt.
    5. 5
      Grill grillribben og grønnsakene over direkte varme til grønnsakene er møre og kjøttet så vidt er gjennomstekt. Server sammen med dippen.
  2. Bønne- og pinjekjernedip

    1. 1
      Varm opp olje og pinjekjerner over middels lav varme i en liten kjele og rør om til pinjekjernene har fått en fin og gyllen farge. Fjern kjelen fra varmen.
    2. 2
      Fisk ut pinjekjernene med en liten sil og la dem renne av seg over en skål. Tørk dem ferdig på et tørkepapir.
    3. 3
      Tilsett finrevet hvitløk og chilipulver i oljen og la den avkjøles litt.
    4. 4
      Skyll bønnene og hell dem i en blender sammen med salt, pepper, 3⁄4 av pinjekjernene, sitronsaft og et par spiseskjeer kaldt vann. Kjør det sammen til du har en myk puré.
    5. 5
      La motoren gå mens du gradvis heller i oljen. Tilsett mer kaldt vann dersom du ønsker en tynnere konsistens.
    6. 6
      Server dippen i en skål toppet med resten av pinjekjernene.