Grillribbe av svin med grillede grønnsaker og bønne- og pinjekjernedip

Tre grønnsakene på spyd og server dem med grillribbe og hjemmelaget dip.

Ingredienser

Grillribbe av svin med grillede grønnsaker

  • 2 pk Krydret grillribbe
  • 2 stk Squash
  • 1 stk Aubergine
  • 1 pk Cherrytomater
  • 1 bunt Asparges
  • Olivenolje
  • Flaksalt
  • Grillspyd

Bønne- og pinjekjernedip

  • 0,4 dl Rapsolje
  • 0,4 dl Pinjekjerner
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 klype Chilipulver
  • 1 pk Hvite bønner
  • 1 ts Flaksalt
  • 1/4 ts Nykvernet pepper
  • 1 ts Sitronsaft
  • Kaldt vann

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Dersom du bruker grillspyd av tre, bløtlegg dem i vann.
  2. Skjær squashen og auberginen i seks båter på langs, deretter i tre på tvers.
  3. Hold hver asparges mellom fingrene, bøy forsiktig til de brekker og kast den trevlete enden.
  4. Tre alle grønnsakene på hver sine spyd, pensle med olje og strø over litt salt.
  5. Grill grillribben og grønnsakene over direkte varme til grønnsakene er møre og kjøttet så vidt er gjennomstekt. Server sammen med dippen.
  6. Varm opp olje og pinjekjerner over middels lav varme i en liten kjele og rør om til pinjekjernene har fått en fin og gyllen farge. Fjern kjelen fra varmen.
  7. Fisk ut pinjekjernene med en liten sil og la dem renne av seg over en skål. Tørk dem ferdig på et tørkepapir.
  8. Tilsett finrevet hvitløk og chilipulver i oljen og la den avkjøles litt.
  9. Skyll bønnene og hell dem i en blender sammen med salt, pepper, 3⁄4 av pinjekjernene, sitronsaft og et par spiseskjeer kaldt vann. Kjør det sammen til du har en myk puré.
  10. La motoren gå mens du gradvis heller i oljen. Tilsett mer kaldt vann dersom du ønsker en tynnere konsistens.
  11. Server dippen i en skål toppet med resten av pinjekjernene.