Kålruletter av medisterkaker og urtestuede poteter

Kålruletter er en klassiker som fortjener en plass på middagsbordet.

40-60 min
Middels
Kålruletter av medisterkaker og urtestuede poteter

Slik gjør du

  1. Kålruletter

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader. Kok opp en stor gryte med vann. Ta forsiktig av bladene på hodekålen, prøv å få dem så hele som mulig.
    2. 2
      Kok dem i 1 minutt og la dem renne av seg på et kjøkkenhåndkle. Skjær bort den hvite, tykke delen på kålbladene.
    3. 3
      Del medisterkakene i to og pakk hver bit inn i hvert sitt kålblad. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned. Strø over tinte tyttebær og varm dem i ovnen i 20 minutter.
  2. Urtestuede poteter

    1. 1
      Skrell potetene, skjær dem i terninger og kok dem møre.
    2. 2
      Hell av vannet, la dem dampe seg litt og legg dem i en bolle.
    3. 3
      Smelt smøret, rør inn melet og hell gradvis i melken til du har en jevn, hvit saus.
    4. 4
      Tilsett potetbitene og finhakkede urter og smak til med salt og pepper.
  3. Rørte tyttebær

    1. 1
      Rør sammen tinte tyttebær og sukker med en håndmikser.