Medister- og sellerirotkaker med potetmos og fløtesaus med tyttebær
Bland grønnsakene i medisterkakene. Kjempegodt og kjempesmart!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Medisterkaker
- 1Forvarm stekeovnen og bak selleriroten på 180 grader i ca. 1 time. Skrell den så og avkjøl.
- 2Mos selleriroten og bland den med medisterdeigen, fløten og krydder til en medisterfarse.
- 3Form deigen til runde, små medisterkaker. Stek dem som vanlige medisterkaker i en stekepanne på middels varme.
- 4Trekk dem så i vann med kjøttbuljong (temperatur bør være ca. 80 grader) til de er ferdige, ca 10-15 minutter. Ta vare på kraften.
- 1
Potetmos
- 1Kok skrelte mandelpoteter møre med et knust hvitløksfedd. Hell av vannet og la dem dampes godt av.
Kok opp melk og smør. - 2Press potetene gjennom en melsikt eller lignende slik at de blir helt klumpfrie. Hell så melk og smør over og pisk kraftig. Smak til med litt salt.
- 1
Fløtesaus
- 1Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i tynne strimler og finhakk hvitløken.
- 2Fres det blankt i litt olje, ha i sennep og hell på medisterkakekraften.
- 3Reduser ca. 30 % og ha i fløte. La det småkoke i 10-15 minutter og jevn med maizena ved behov. Ha i tyttebær like før servering.
- 1