Medister- og sellerirotkaker med potetmos og fløtesaus med tyttebær

Bland grønnsakene i medisterkakene. Kjempegodt og kjempesmart!

Over 60 min
Middels
Medister- og sellerirotkaker med potetmos og fløtesaus med tyttebær

Slik gjør du

  1. Medisterkaker

    1. 1
      Forvarm stekeovnen og bak selleriroten på 180 grader i ca. 1 time. Skrell den så og avkjøl.
    2. 2
      Mos selleriroten og bland den med medisterdeigen, fløten og krydder til en medisterfarse.
    3. 3
      Form deigen til runde, små medisterkaker. Stek dem som vanlige medisterkaker i en stekepanne på middels varme.
    4. 4
      Trekk dem så i vann med kjøttbuljong (temperatur bør være ca. 80 grader) til de er ferdige, ca 10-15 minutter. Ta vare på kraften.
  2. Potetmos

    1. 1
      Kok skrelte mandelpoteter møre med et knust hvitløksfedd. Hell av vannet og la dem dampes godt av.
      Kok opp melk og smør.
    2. 2
      Press potetene gjennom en melsikt eller lignende slik at de blir helt klumpfrie. Hell så melk og smør over og pisk kraftig. Smak til med litt salt.
  3. Fløtesaus

    1. 1
      Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i tynne strimler og finhakk hvitløken.
    2. 2
      Fres det blankt i litt olje, ha i sennep og hell på medisterkakekraften.
    3. 3
      Reduser ca. 30 % og ha i fløte. La det småkoke i 10-15 minutter og jevn med maizena ved behov. Ha i tyttebær like før servering.