Svinebogstek med rødkål
Her får du en skikkelig søndagsmiddag, men den smaker også godt resten av uka.
60+ min
Middels
Tips!
Har du ikke ildfast gryte, kan du bruke en ildfast form dekket til med aluminiumsfolie.
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 160 grader.
Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side. - 2Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle.
- 3Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken.
- 4Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret
- 5Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen.
Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time. - 6Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen.
Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.
- 1