Svinebogstek med rødkål

Her får du en skikkelig søndagsmiddag, men den smaker også godt resten av uka.

60+ min
Middels
Svinebogstek med rødkål
Tips!

Har du ikke ildfast gryte, kan du bruke en ildfast form dekket til med aluminiumsfolie.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 160 grader.
      Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side.
    2. 2
      Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle.
    3. 3
      Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken.
    4. 4
      Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret
    5. 5
      Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen.
      Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time.
    6. 6
      Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen.
      Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.