Svinebogstek med rødkål
Her får du en skikkelig søndagsmiddag, men den smaker også godt resten av uka.
Over 60 min
MiddelsTips!
Har du ikke ildfast gryte, kan du bruke en ildfast form dekket til med aluminiumsfolie.
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 160 grader.
Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side. - 2Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle.
- 3Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken.
- 4Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret
- 5Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen.
Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time. - 6Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen.
Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.
- 1