Svinefilet med grønnkål, sopp og carbonarasaus

Så enkelt lager du en smakfull rett med svinefilet, saus og grønnsaker.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 pk svin ytrefilet
  • 6 stk sjampinjonger
  • 125 g grønnkål
  • 3 ss olivenolje
  • 75 ml vann
  • 0,3 terning hønsebuljong
  • 0,5 stk rød chili
  • 2 stk eggeplommer
  • 30 g grana padano
  • nykvernet pepper
  • flaksalt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Rens og del soppen i fire og bak på et bakepapir i ca. 5 minutter. Ta dem ut før de får farge.
  3. Riv grønnkålbladene av stilken og del opp i mindre biter. Varm opp 2 ss olje på middels til høy varme i en stekepanne. Legg i grønnkålen og stek i ca. 30 sekunder. Tilsett soppen og stek i ytterligere 30 sekunder.
  4. Løs opp buljongen i kokende vann, hell den i pannen og la det koke i 4-5 minutter til den nesten er kokt bort. Legg blandingen over i en stor skål og bland inn finhakket chili.
  5. Tørk av pannen. Krydre ytrefileten med en klype salt og litt nykvernet pepper og stek i 1 ss olje i ca. 4 minutter på hver side.
  6. Pisk sammen eggeplommer og finrevet grana padano med en gaffel.
  7. Skjær svinefileten i skiver og legg dem i grønnkålmiksen.
  8. Hell eggeblandingen gradvis over mens du konstant vender om på kjøttet og grønnsakene. På den måten unngår du å steke egget, men får en kremet saus i stedet. Smak til med salt og pepper og server.