Svinefilet med potet- og sellerirotpuré og pæresalat

Denne saftige svineindrefilet serveres med en frisk salat.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk 500-600 gram svin indrefilet
  • 400 g mandelpotet
  • 400 g sellerirot
  • 2 ss smør
  • 2 ts oregano
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 1-2 dl 10% matfløte

Pære- og sellerisalat

  • 2 stk pærer
  • 1 stk selleristang
  • 0,5 stk brokkoli
  • 1 pose Babyleaf mix
  • 1 neve rosiner
  • 1 neve pistasjenøtter, hakket

Dressing

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek indrefileten på høy varme i ca. 10 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe på alle sider. Ta kjøttet av varmen og la det hvile i folie mens du forbereder tilbehøret.
  2. Skrell og skjær rotgrønnsakene i små terninger. Kok dem møre i usaltet vann, hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett fløte og smør, og mos alt med en stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med finhakkede urter, salt og pepper.
  3. Del pærene i lange båter og fjern kjernene. Skjær selleristangen og brokkolien i tynne skiver. Bland sammen Babyleaf mix, pære, selleri og brokkoli. Dryss over rosiner og finhakkede pistasjenøtter.
  4. Sprinkle over balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper på salaten. Server indrefileten med potet- og sellerirotpuré og den friske salaten.