Svinefilet på byggris med ovnsbakte cherrytomater

Denne retten kombinerer saftig svinefilet, lune tomater og byggris for en god middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk ytrefilet av svin
  • 0,5 bokser cherrytomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje pluss ekstra til steking
  • 1 ss rosmarin
  • 1 neve basilikumblader
  • 1 dl byggris
  • 1 salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Legg cherrytomatene i en liten ildfast form sammen med finrevet hvitløk,1 ss olivenolje, rosmarin, salt og pepper. Vend det inn og stek i 15 min. til skinnet begynner å sprekke.
  2. Kok byggrisen etter anvisning på pakken.
  3. Krydre svinefiletene med salt og pepper, og stek dem i olje på middels varme i en panne i ca. 4 minutter på hver side. Server byggrisen med svinefilet på toppen, sammen med ovnsbakte cherrytomater og friske basilikumblader.