Svineknoke med bakt selleririot, grønnkål og aprikos

Lag en spennende rett med den tradisjonelle svineknoken.

Ingredienser

Svineknoke

  • 2 stk Svineknoke
  • 1 stk Løk
  • 0,5 stk Sellerirot
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 neve Timian
  • 1 terning Kjøttbuljong

Bakt sellerirot, grønnkål og aprikos

  • 2 stk Sellerirøtter
  • Salt
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 0,5 pose Grønnkål
  • 100 g Tørket aprikos

Saus

  • 30 g Smør eller olje
  • 30 g Mel
  • 5 dl Kraft fra svineknoken
  • Soyasaus

Slik gjør du

  1. Lag et snitt inn til benet på begge svineknokene.
  2. Rens og kutt løk og sellerirot i små biter. Knus hvitløksfeddene. Varm en kjele med litt olje og fres grønnsakene i et par minutter sammen med timianen.
  3. Legg i svineknokene og buljongterningen og dekk med vann. La det småkoke i 1–1,5 time til kjøttet slipper benet.
  4. Plukk ut svineknokene, sil kraften og kok den ned til ca. halvparten. Kjøttet river du i passende biter.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft.
  6. Skrell sellerirøttene og kutt dem i terninger på 1 x 1 cm. Ha på en god klype salt og litt olje og bak dem i ovnen i ca. 25 minutter til de er helt møre.
  7. Vend inn grønnkål og aprikos kuttet i biter.
  8. Smelt smør/olje i en kjele og ha i melet. Pisk godt mens du gradvis heller i svinekraften slik at du får en jevn saus.
  9. La den koke i 3-4 minutter slik at du blir kvitt melsmaken og smak til med litt soyasaus. Varm svineknokene forsiktig i sausen og server sammen med grønnsakene.