Sommerkoteletter med ovnsbakte rødbeter, eple og rosmarin
Lag en spennende ovnsrett med kotelettene.
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 180-200 grader.
-
Skrell rødbetene og pastinakken og del dem i båter og på langs. Del eplene i båter og skiver. Legg grønnsakene og eplene i en ildfast form og press over litt sitronsaft. Tilsett hvitløk skåret i skiver, rosmarin, olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ca. 30-35 minutter til de er møre.
-
Smelt litt smør og olivenolje i en panne. Brun kotelettene i ca 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Legg deretter kotelettene i en form, stek ved siden av grønnsakene i ovnen til gjennomstekt (ca 20-25 minutter, avhengig av tykkelse).
-
Bland sammen kesam, revet appelsinskall og finhakket hvitløk til en dipp.