Sommerkoteletter med ovnsbakte rødbeter, eple og rosmarin

Lag en spennende ovnsrett med kotelettene.

Ingredienser

Sommerkoteletter med ovnsbakte rødbeter, eple og rosmarin

  • 4 stk sommerkoteletter
  • 4 stk rødbeter
  • 2 stk pastinakk
  • 3 stk røde epler
  • 1 stk sitron
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kvast rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Kesamdipp

  • 1 pk kesam mager
  • 1 stk appelsin
  • 1 fedd hvitløk

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180-200 grader.
  2. Skrell rødbetene og pastinakken og del dem i båter og på langs. Del eplene i båter og skiver. Legg grønnsakene og eplene i en ildfast form og press over litt sitronsaft. Tilsett hvitløk skåret i skiver, rosmarin, olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ca. 30-35 minutter til de er møre.
  3. Smelt litt smør og olivenolje i en panne. Brun kotelettene i ca 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Legg deretter kotelettene i en form, stek ved siden av grønnsakene i ovnen til gjennomstekt (ca 20-25 minutter, avhengig av tykkelse).
  4. Bland sammen kesam, revet appelsinskall og finhakket hvitløk til en dipp.