Ytrefilet av svin med gresk salat

En god og enkel grillmiddag med gresk salat.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 pk svin ytrefilet middelhavsmarinert eller peppermarinert
  • 2 store tomater
  • 0,5 stk grønn paprika
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 klype flaksalt
  • 1 klype nykvernet pepper
  • 50 g apetina
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 0,25 stk agurk

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Grill kjøttet over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Ikke snu det før det lett slipper risten - du ønsker en god stekeskorpe.
  2. Skjær tomater, paprika og agurk i grove biter og snitt sjalottløken fint. Legg det i en liten bolle med oliven, 1 ss olje, eddik, salt og pepper og vend det sammen.
  3. Topp med skiver av Apetina, resten av oljen og timian strødd over. Server sammen med kjøttet.