Ytrefilet av svin med panzellasalat

Lag en god middag av svinefilet og salat.

Ingredienser

Ytrefilet av svin med panzellasalat

  • Ca. 800 g Folkets svin ytrefilet med tomat og urter
  • 4 skiver Daggammelt, lyst brød
  • Ca. 1,3 dl Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 4 stk Røde paprikaer
  • 0,5 stk Rød løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 ss Rødvinseddik
  • 1/4 ts Chilipulver
  • 1 ss Tørket oregano
  • 50 g Siliana salami
  • 1 stk Fersk mozzarella
  • 1 stor neve Frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen og forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Grill kjøttet først over direkte varme for fine grillmerker, deretter ferdig over indirekte varme dersom det behøves.
  3. Riv brødet opp i grove krutongbiter, legg dem på et stekebrett, hell over 3 ss olje og vend dem godt inn.
  4. Strø over et par gode klyper flaksalt og rist dem i ovnen til de er gylne og sprø på utsiden, 10-20 minutter. Snu på dem underveis.
  5. Grill paprikaene over direkte varme til de er godt brent rundt hele. Avkjøl dem i en lukket plastpose eller under et klede før du drar av skallet, deler paprikaene i to og fjerner frø og kjernehus. Snitt dem i tynne strimler og legg dem i en bolle.
  6. Tilsett rødløk skåret i tynne båter, finrevet hvitløk, eddik, chilipulver, oregano, 1 ts flaksalt, 1⁄2 ts nykvernet pepper og 1,2 dl olivenolje.
  7. Vend alt godt sammen før du vender inn grovhakket salami og krutonger og lar alt godgjøre seg i en halvtime.
  8. Vend inn basilikumbladene i salaten og topp med mozzarellaen revet i grove biter.