-
Varm opp grillen og forvarm ovnen til 200 grader.
-
Grill kjøttet først over direkte varme for fine grillmerker, deretter ferdig over indirekte varme dersom det behøves.
-
Riv brødet opp i grove krutongbiter, legg dem på et stekebrett, hell over 3 ss olje og vend dem godt inn.
-
Strø over et par gode klyper flaksalt og rist dem i ovnen til de er gylne og sprø på utsiden, 10-20 minutter. Snu på dem underveis.
-
Grill paprikaene over direkte varme til de er godt brent rundt hele. Avkjøl dem i en lukket plastpose eller under et klede før du drar av skallet, deler paprikaene i to og fjerner frø og kjernehus. Snitt dem i tynne strimler og legg dem i en bolle.
-
Tilsett rødløk skåret i tynne båter, finrevet hvitløk, eddik, chilipulver, oregano, 1 ts flaksalt, 1⁄2 ts nykvernet pepper og 1,2 dl olivenolje.
-
Vend alt godt sammen før du vender inn grovhakket salami og krutonger og lar alt godgjøre seg i en halvtime.
-
Vend inn basilikumbladene i salaten og topp med mozzarellaen revet i grove biter.