Brokkoliris med laks og lime-yoghurt
Bytt ut den vanlige risen med denne grønne superrisen!
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Brokkoliris med laks
- Forvarm ovnen til 220 grader. Del opp brokkolien i stilker og grove buketter. Bruk deretter enten en foodprosessor eller et rivjern for å dele brokkolien i riskornstore biter. Velger du en foodprosessor, kjør den i flere omganger så ikke bitene blir for små. Bruker du et rivjern, rasp i en stor bolle så kantene fanger opp all spruten.
- Fordel brokkolirisen utover et bakepapirkledd stekebrett. Riv over skallet av sitronen og fordel pinjekjernene. Strø over en god klype salt og stek i ca. 8 min, til blandingen så vidt har blitt litt gyllen.
- I mellomtiden steker du fisken. Varm olje i en stekepanne på middels til høy varme, strø over en klype salt på fisken og stek den i 3-5 min på den ene siden, deretter 2-3 min på den andre.
- Server brokkolirisen toppet med laks og yoghurtsaus. Avslutt med finhakket chili.
Lime-yoghurt
- Rør sammen yoghurt, finhakket eller revet hvitløk og saften og skallet av limen. Smak til med salt og sett den kaldt til servering.