Grillet hel laks på bjørketre med erteguacamole

Få en god og lun smak av røyket fisk sammen med de andre gode smakene. Beregn god tid til denne retten.

60+ min
Middels
Grillet hel laks på bjørketre med erteguacamole

Slik gjør du

  1. Erteguacamole

    1. 1
      Legg bjørkeveden i bløt i 1 døgn. (Obs! Dette er viktig, ellers tar det fyr i grillen)
    2. 2
      Bland alle ingrediensene til marinaden.
    3. 3
      Skjær laksen i en bit som passer vedtreet – la skinnet sitte på. Legg
      laksen på vedtreet med skinnsiden ned, og pensle på rikelig med
      marinade. Legg så hele vedtreet med laksen midt på glørne og legg
      på lokket. Unngå å løfte på lokket, da det er røyken som gir den gode smaken.
    4. 4
      Løft på lokket etter 15 minutter, hvis laksen er ferdig på sidene kan
      du ta den opp nå – da er den fremdeles litt rå i midten. Hvis du vil ha
      fisken mer gjennomstekt, venter du bare 5 minutter til.
    5. 5
      Del avokadoene, fjern steinene og ta ut fruktkjøttet. Bland avokado,
      erter, yoghurt og olivenolje med en stavmikser. Press og bland inn
      hvitløken. Smak til med salt og tabasco.
    6. 6
      Server laksen direkte på vedtreet med erteguacamolen og kokte
      amadinepoteter.