Fisk med syltet rødløk og nudelsalat

Fisk med syltet rødløk og nudelsalat

Prøv denne oppskriften med laks eller ørret.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Syltet rødløk

  1. Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Kok opp vann, sukker, eddik og laurbærblad og legg i løken. La den hvile i minst 15 minutter så den er romtemperert før servering.

Nudelsalat

  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll dem i iskaldt vann i et dørslag.
  2. Skjær gulrøtter, paprika og hjertesalat i tynne strimler. Snitt vårløken fint og skjær ananasen i små terninger. Finhakk chili og hvitløk, grovhakk nøttene og hell over soyasaus og limesaft.
  3. Vend alt godt sammen og topp med koriander rett før servering.

Ovnsbakt laks eller ørret

  1. Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Romtempererer fisken.
  2. Klem over limesaft, dryss på en god klype salt og riv ingefæren over.
  3. Bak fisken i 5-6 minutter og la den hvile like lenge før servering. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de er gylne og strø over fisken.