Laks med blomkålrisotto

Blomkålrisotto til fisk tilsvarer en sunnere og lettere fiskemiddag enn de fleste.

20-40 min
Middels
Laks med blomkålrisotto

Slik gjør du

    1. 1
      Del opp blomkålen i grove buketter og kjør gradvis i en foodprosessor/stavmikser eller riv på et rivjern til du har biter som ligner ris. Legg til side.
    2. 2
      Løs opp hønsebuljongen i kokt vann.
    3. 3
      Varm opp oljen og 2 ss smør i en stor panne på middels varme. Legg i hakket hvitløk, selleri, løk og blomkålris og stek til sellerien og løken er myk, men uten farge.
    4. 4
      Tilsett vin og la den koke inn før du heller i en øse med buljong. La den koke bort før du tilsetter en ny. Fortsett til blomkålrisen er mør.
    5. 5
      Fjern pannen fra varmen og bland inn revet grana padano og hakket persille. Smak til med salt og pepper.
    6. 6
      Mens risottoen tilberedes steker du laksen i 1 ss olje, noen minutter på hver side til den er gjennomstekt.
    7. 7
      Server risotto toppet med et stykke laks på hver tallerken. Pynt med ekstra persille.