Laks med grønnkål- og valmuefrøsalat

Laks med grønnkål- og valmuefrøsalat

Prøv denne supersunne og supergode laksemiddagen.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Laks med grønnkål- og valmuefrøsalat

  1. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Legg dem til side.
  2. Øk varmen til middels høy og hell i 1 ss olje i pannen. Tørk av laksen, krydre den med en klype salt og pepper og stek den til den så vidt er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.
  3. Fjern stilkene på grønnkålen og skjær bladene i mindre biter. Legg dem i en salatbolle, hell over 1 ss olje og en klype salt og masser den til bladene er myke.
  4. Skjær fennikelen i så tynne skiver du klarer. Skjær eplet i to, fjern kjernen og skjær det i tynne skiver, så i fyrstikkstaver. Legg fennikelen og eplet i bollen sammen med grønnkålen og gresskarkjernene.
  5. Rør ut sukkeret i eddiken i en skål, bland i yoghurt, 2 ss olje, valmuefrø og en klype salt og pepper. Vend dressingen godt inn i salaten. Server sammen med laksen.