Ovnsbakt laks og moste søtpoteter
Lime og hasselnøtter gir en ekstra spennende vri på denne fiskeretten.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Søtpotetmos
- Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene og kok dem møre i saltet vann. Du kan beholde skallet om du ønsker en grovere variant, men sørg i så fall for å skrubbe skallet godt.
- Mens potetene koker kan du starte med laksen. Skjær sitronen i skiver og fordel halvparten i bunnen av en ildfast form. Del laksen i porsjonstykker som du salter og peprer. Legg laksestykkene tett inntil hverandre i formen og dekk med resten av sitronskivene. Ringle over olivenoljen og bak laksen i 12-15 minutter i ovnen.
- Mens laksen er i ovnen og potetene koker så kan du grovhakke hasselnøttene. Rist nøttene i en varm og tørr panne til de blir gylne. Smak til med litt salt. Skrell og finhakk også rødløken mens du venter.
- Når potetene er ferdigkokte så moser du de med en potetmoser. Bland inn finhakket rødløk, olivenolje og yoghurt. Smak til med limesaft, salt og pepper helt på slutten.
- Server de moste søtpotetene i toppet med revet ost og de ristede nøttene. Legg fisken på toppen og server.