Ovnsbakt fisk med urtemarinade, ovnsbakte søtpoteter og brokkoli
Dette er en fargerik og fristende middagsrett.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Ovnsbakt laks/ørret med urtemarinade
- Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk godt av fisken med litt kjøkkenpapir. Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne på middels varme.
- Vask sitronen godt før du river skallet fint, skrell kun det gule. Selve frukten sparer du til servering. Bland skallet, sesamfrøene, krydderet og oljen i en skål og pensle det jevnt over fisken. Spar restene til servering.
- Legg fisken til side så den blir romtemperert. Fisken skal bakes i 10 minutter i ovnen. Server sammen med ruccula, finhakket persille, pinjekjerner og resten av marinaden.
Ovnsbakte søtpoteter og brokkoli
- Skrubb eller skrell søtpotetene og skjær dem i smale båter.
- Del brokkolien i grove buketter. Vend grønnsakene inn i 2 ss olje og strø over en klype salt.
- Spre søtpotetene utover et stekebrett og bak dem i ca. 15 minutter før du legger i brokkolien og baker i 15 minutter til.